Jak si užít letní prázdniny u babičky bez následků

Letní prázdniny u prarodičů jsou pro děti časem plným radosti a dobrodružství. Nebezpečí popálenin může tuto zábavu rychle proměnit v nepříjemný zážitek. Babičky často využívají tradiční metody vaření, jako jsou plynové sporáky s otevřeným ohněm, nebo elektrické sporáky a plotýnky, které mohou představovat riziko pro zvědavé děti.

Děti mají přirozenou tendenci zkoumat své okolí a mohou se snadno přiblížit k horkým povrchům, hrncům s vařící vodou nebo rozžhaveným plotýnkám. I nepatrná chvíle nepozornosti může vést k vážným popáleninám.

S přibývajícím věkem, také ubývá rychlé pozornosti, a i pro prarodiče, zvyklé na své prostředí, může být přítomnost malých dětí faktorem zvyšujícím míru stresu. Ujistěte se, že děti jsou pod dohledem, zejména v kuchyni a kolem ohně. Udržujte horké pokrmy v hrncích a pekáčích mimo dosah malých dětí a vysvětlete jim, že sporák, kamna a další horké povrchy nejsou na hraní.

Používání ochranných bariér kolem kamen, nebo horké trouby může také pomoci předejít nehodám. Zvláště dbejte na prevenci opaření horkým nápojem. Volně visící ubrusy a dečky na stolech zajistěte a děti řádně poučte.

A babičce pořiďte kvalitní podložku pod horké hrnce, místo utěrky, kterou by na sebe malé dítko mohlo stáhnout. Společně s kvalitní kuchyňskou chňapkou patří do každé domácnosti.

Kupte charitativní chňapku a podpořte dobrou věc

Používáním této kuchyňské rukavice ochráníte své ruce před popálením, a navíc podpoříte Kliniku popáleninové medicíny Fakultní Nemocnice Královské Vinohrady v Praze. Jejím posláním je léčba a prevence popálenin.