Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Jak na první pomoc při popálení v kuchyni?

  • Přerušte kontakt se zdrojem popálení. Hořící oděv co nejrychleji uhaste.
  • Sundejte ze zasažených částí těla oblečení, přiškvařenou látku nestrhávejte. Sejměte prstýnky, hodinky, řetízky a náramky, které mohou po rozvoji otoku působit jako škrtidlo.
  • Chladte postižené místo (tekoucí vodou ze sprchy, ponořením do vody nebo pomocí mokrých obkladů). K chlazení nepoužívejte přímý kontakt s mraženými potravinami, ledem či sněhem.
  • Chladte co nejdéle — ulevíte od bolesti a zabráníte prohlubování popálenin. Nedávejte na popálenou plochu Žádné zásypy, masti ani krémy.
  • Popálené plochy chladte pouze do celkového rozsahu 5 % tělesného povrchu (odpovídá velikosti 5 dlaní popáleného). V případě ochlazování větší plochy hrozí podchlazení organismu.
  • Volejte záchrannou službu (155). Nikdy nepodceňujte zranění a neodkládejte návštěvu lékaře.

Kupte charitativní chňapku a podpořte dobrou věc

Používáním této kuchyňské rukavice ochráníte své ruce před popálením, a navíc podpoříte Kliniku popáleninové medicíny Fakultní Nemocnice Královské Vinohrady v Praze. Jejím posláním je léčba a prevence popálenin.